Didaktronikk

Robuste undervisnings-sett til mikrocontroller-programmering

Enkelt å komme i gang


Didaktronikk-Serien skal gjøre det enkelt å komme i gang med programmering på skolen. Elektronikken som styres av en mikrocontroller er ferdig koblet på et kretskort, beskyttet i en transparent kapsling. På denne måten kan eleven fokusere på programmeringen og trenger ikke å lære om elektronikk samtidig. Dette minsker terskelen med å komme i gang.

Vi har valgt å bruke Arduino-platformen. Dette betyr at Arduino-IDE, Thinkercad og annen, fri tilgjengelig programvare kan bli brukt til programmering.

Vi vurderer å støtte flere mikrocontroller-platformer etter hvert.

Godt likt av elever og lærere


Didaktronikk skal sette elevene dine i stand til å jobbe selvgående med programmeringsoppgaver. Feilsøket blir mye enklere enn med for eksempel koblinger på breadboard. Oppgaven er tydelig definert og selvforklarende. Det finnes ingen ferdige programmer til nedlasting som i andre “komme-i-gang-sett” siden disse ofte ikke fører til mye læringsutbytte. Elevene skal heller lære seg å løse oppgaven fra bunn av.

Mange varianter


Settene kommer i mange varianter med forskjellige oppgaver som skal løses. I hver variant blir eleven kjent med nye elektroniske komponenter og lærer å styre dem ved å lage et passende program til mikrocontrolleren.

Vi har planer om å lage varianter til følgende tema: Motorstyring, klokke, alarmanlegg, værstasjon, måleteknikk og mange flere.

Du kan lage blandete klassesett og la elevene “rotere” gjennom øvelsene. Settene kan stables og trenger lite plass når de ikke er i bruk. Ingen løse deler (i motsetning til mange andre “starter-kits”) betyr at du ikke trenger å lete/bestille manglende komponenter hele tiden.

Trondheim skaperfest 2023


Vi var på Trondheim skaperfest 2023 for å vise settene til folk for første gang! Det var en stor suksess og vi hadde mange interesserte elever og lærere.

Oversikt over varianter


I galleriet under ser du de forskjellige variantene. Klikk på bildene for detaljer. Vi jobber hardt med å lage flere!

Vil du teste settene? Ta kontakt, vi leter etter pilotkunder!


Bli pilotkunde

4001 Lyskryss

Med denne Lyskryss-simulasjonen kan du lære alt fra enkel styring av LEDer til mer avansert programmering av...

4002 Matrix

Med Matrix kan du lage spill, tegne og lage animasjoner. Sett fargen du ønsker på hver av de 40 kvadratene. Når du...

4003 Lablink

Kommer snart. Lablink har digitale og analoge inn- og utganger som passer til 4mm-labkabler. Du kan koble til labutstyr...